Рецепти салатів з печінки тріски

Печінка тріски сьогодні - дуже затребуваний інгредієнт для салатів. І тому є причини, печінка тріски як продукт дуже смачний і поживний, плюс дуже корисний для нашого здоров'я й краси.

Рецепти салатів з печінкою тріски були дуже популярні кілька десятиліть назад. Але після перебудови, у зв'язку з насиченням ринку різноманітними продуктами, салат з печінки тріски ( http://women-ua.ru/salaturibni/229-salzrib6 ) був витиснутий екзотичними рецептами, а потім і зовсім незаслужено забутий.

Рецепти салатів з печінки тріски



Сьогодні все повернулося на круги свої, адже печінка тріски досить незвичайна, що дозволяє створювати не просто салати, а дійсні кулінарні шедеври. Такі салати можна не заправляти майонезом, оскільки печінка тріски досить жирна. Але орієнтуйтеся, у першу чергу, на свій смак.

Представляємо вашій увазі рецепти салатів з печінки тріски, які задовольнять самого вимогливого гурмана.

Рецепт салату з печінки тріски з рисом



Рецепти салатів з печінки тріски



Сполучення печінки тріски й рису вважається класикою всіх салатів на основі печінки тріски. На банку печінки тріски візьміть 200 гр. відвареного рису, 150 ріпчастої цибулі й 3 яйця. Цибулю дрібно поріжте, яйце в тертку, змішуємо все з розім'ятою печінкою тріски й рисом, солимо, заправляємо майонезом. Як бачите, рецепт із печінки тріски й рису елементарний, але дуже смачно, неодмінно спробуйте.

Салат з печінки тріски «Соняшник» - рецепт і поради



Рецепти салатів з печінки тріски



Ще один рецепт салату з печінки тріски, слава про який живе в народі. Його принадність у тім, що він листковий, а це в нас дуже люблять.

Приготувати листковий салат «Соняшник» з печінки тріски також дуже просто, але важливо пам'ятати, що всі шари, крім печінки тріски, потрібно промащувати майонезом. Отже, на дно посуду покладаємо дрібно натерту відварену картоплю, далі печінка тріски, потім натертий білок, майонез, шар дрібно порубаної зеленої цибулі, майонез, далі йдуть дрібно нарізані солоні або мариновані огірочки, і, нарешті, вінчають рецепт салату з печінки тріски «Соняшник» розтерті жовтки.

А чому цей рецепт салату з печінкою тріски називається «Соняшник»?

Тому що зверху жовтки ми теж покриваємо майонезом, розкреслюємо на квадратики, подібно гніздечкам соняшника, і в кожний кладемо по шматочку маслинки, що замінить насіннячка.

Існують і свої нюанси в цьому рецепті, які допомагають зробити салат з печінкою тріски «Соняшник» ще більш смачним. Наприклад, щоб цибуля не гірчила, краще обшпарити його окропом або брати червоний. Щоб від печінки тріски не пахнуло рибою, потримаєте її пару хвилин у лимонному соку. Листочки можна створити із чіпсів або кружечків огірка. Ну а як набридне рецепт, буває й таке, замініть солоні огірки на свіжі, печінку тріски на креветки, і одержуйте зовсім новий смак і салат.

По складу: банку печінки тріски, 400 картоплі, 200 огірків, 4 яйця, сіль, майонез, маслини.

Салат з печінки тріски із зеленим горошком і картоплею



Рецепти салатів з печінки тріски



Щоб приготувати такий салат, вам знадобиться: 1 банка печінки тріски, 2 яйця, 2 ст. л. консервовані зелені горошки, 1 картоплина, 1 цибулина, 1/3 лимона, зелена цибуля, сіль.

Рецепт салату: відваріть картоплю і яйця, очистіть їх і наріжте дрібними кубиками. Додайте розім'яту вилкою печінку тріски, консервований зелений горошок, дрібно нарізану ріпчасту й зелену цибуля.

Перемішайте всі інгредієнти, додайте сіль по смаку. Заправляти цей салат майонезом не обов'язково, оскільки печінка тріски досить жирна.

Викладіть салат на блюдо гіркою, посипте рубаним яйцем і зеленою цибулею. Зверху прикрасьте гірку із салату часточками лимона.

Салат з печінки тріски в тарталетках



Рецепти салатів з печінки тріски



Для приготування цього салату візьміть: 1 банку печінки тріски, 4 яйця, свіжий огірок, пару варених картоплин, зелену цибулю, майонез, тарталетки.

Рецепт салату з печінки тріски в тарталетках. Дрібно наріжте зелену цибулю. Яйця зваріть, очистіть, відокремте білки від жовтків. У мисці перемішайте нашатковану цибулю, порізаний білок яйця, майонез сумішшю, що вийшла, наповніть тарталетки. У центрі зробіть поглиблення.

У це поглиблення покладіть кілька шматочків печінки тріски. Зверху посипте тертим жовтком.
Огигинал новости «Рецепти салатів з печінки тріски